• MAMMAOGMEG

Let's talk permisjon...

Permisjonsopprøret runger fremdeles i vårt landstrakte land, og dersom du fremdeles ikke har fått dette med deg er det fordi du sannsynligvis ikke har, eller har nærliggende planer om å skaffe, barn. Kall meg sent ute, men i frykt for Murphy's Law våget jeg ikke å uttrykke meg før vedtaket fra NAV var mottatt.


Dagen da vedtaket om søknad om foreldrepermisjon kom fra NAV var også min siste arbeidsdag før permisjonen begynte. I motsetning til mange andre foreldre trakk jeg et lettelsens sukk, og lo hele veien til Clas Ohlsson for å kjøpe ramme - for ja, det vedtaket vurderes rammet inn. Dersom du på dette tidspunktet vurderer å slutte å lese i ren forbannelse over enda en sosialist som ikke forstår "noen ting" kan jeg berolige deg: vedtaket om permisjon var for meg og min familie en lettelse fordi det bekreftet det vi har hatt en ønske om i snart 9 måneder: å få bestemme fordelingen av permisjon selv.


Hvordan har dette vært mulig tenker du? Svaret på det er kombinasjonen av to høye lønninger, en selvstendig næringsdrivende, lettere juridisk kompetanse og god økonomisk forståelse - med andre ord alle de verst tenkelige skjellsordene i en sosialistisk verden. På veien har vi også "spart" staten og samfunnet for litt skattekroner også, praktisk ikke sant? Det går jo nemlig som hånd i hanske med ekte sosialistisk politikk å være nullskatteyter; I stedet for å bidra til utbygging av gamlehjem og skoler kan vi klappe oss selv på skulderen for smarte investeringer med en god direkte avkastning på aksjemarkedet - lenge leve kapitalismen! For at dette innlegget ikke skal munne ut i et innlegg om skatt nøyer jeg meg med å konstatere at jeg er takknemlig for mye i velferdsstaten Norge og at det å gjøre oss (eller min mann) til nullskatteyter kun er gjort for å planlegge permisjonen på en måte som passer oss. Denne idiotiske, fullstendig ugjennomtenkte og håpløse måten å detaljstyre familier på passer nemlig ikke for alle, og den passer definitivt ikke for oss.


Det finnes et hav av argumenter på hvorfor dagens rigide ordning ikke fungerer. Amming, studier, selvstendig næringsdrivende, økonomi, barnets beste, tilpasning, bytte av omsorgsperson i kritisk fase, ulønnet permisjon, og (faktisk, og ironisk nok...) likestilling er bare noen av disse. Å gå i dybden på alle disse argumentene skal jeg spare deg for, det har nemlig tusenvis av fantastiske mammaer og pappaer gjort før meg (og sannsynligvis også på en bedre måte enn hva jeg selv hadde kunnet formulere). Jeg ønsker imidlertid å uttrykke min støtte til alle som ikke er i samme heldige situasjon som oss, og som derfor må forholde seg til denne håpløse situasjonen fremover. I mitt perspektiv blir nemlig resultatene av dagens permisjonsordning større økonomiske ulikheter, mindre likestilling, flere sykemeldinger og stressede barn og foreldre. Derfor er det på høy tid at Venstrevridde politikerne våkner opp og innser at familier har behov for å bestemme selv, og at likestilling (både mellom kjønn og økonomisk) ikke nødvendigvis blir bedre av dagens ordning - snarere tvert imot. Ved å detaljstyre folks hverdag mindre frigjøres også resurser slik at det kanskje faktisk er mulig å legge mer tid på andre områder som definitivt behøver politikkens fokus. For eksempel å bekjempe fattigdom, møte de økende miljøutfordringene eller jobbe for et mer robust helsevesen, for å nevne noen. Sug litt på den du, kjære politiker.7 views0 comments

Recent Posts

See All

Nytt år - Nye muligheter?

Juleferie og nyttårsfeiring er passé, og dårlig samvittighet over tom bankkonto og kalorioverskudd kan plage selv den mest standhaftige av oss. Det er januar. Mørkt og kaldt, og både våren og neste fe

Tidsklemma, ammeklemma & likestillingsklemma?

Som førstegangsgravid i Norge fylles jeg daglig av takknemlighet. Jeg er takknemlig over landet jeg bor i, og over mulighetene og rettighetene jeg har her. Jeg og babyen i magen får den medisinske opp

© 2023 by Design for Life.

Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon