• MAMMAOGMEG

Nytt år - Nye muligheter?

Updated: Jan 13, 2019


Juleferie og nyttårsfeiring er passé, og dårlig samvittighet over tom bankkonto og kalorioverskudd kan plage selv den mest standhaftige av oss. Det er januar. Mørkt og kaldt, og både våren og neste ferie kjennes flere lysår borte. Treningssentrene er overfylte av nyttårsløfter og gode intensjoner, og de aller fleste av oss har allerede tenkt tanken minst én gang: nytt år nye muligheter, nå begynner jeg med blanke ark!


Personlig begynte det nye året med en smell allerede til lunch. Kantinen på jobb serverte fish&chips første arbeidsdag etter ferien, og alle tankene om at "nå skal jeg spise sunt" var på et sekund blitt mer virkelighetsfjernt enn en lottogevinst. Dagen fortsatte med sjokolade til kvelds, og for å være på den sikre siden valgte jeg å stå over den planlagte treningsøkten også.


Når det føles som om planene for 2019 ryker allerede 2. januar er det lett å bli både oppgitt og mismodig. Likevel går jeg i samme felle stort sett hvert eneste år, med revolusjonerende løfter om et nytt og bedre liv. Og jeg tror det er nettopp her noe av problemet ligger; tilsynelatende er det ingenting annet enn en total helomvending som er et nyttårsforsett verdig.


Etter en runde selvransakelse har jeg derfor bestemt meg for en litt annen innstilling til 2019. Jeg har innsett at jeg allerede gjør faktisk, for det aller meste, er godt nok. I tillegg har jeg landet i at nyttårsforsett, eller løfter, ikke fungerer for meg. Vel oppdratt i flink-pike syndromet blir det et personlig nederlag å ikke overholde et løfte, og det å sette opp en rad regler virker derfor demotiverende snarere enn motiverende for meg. I stedet har jeg valgt å sette opp noen mål for 2019. Min oppfatning er at "mål" er et mer positivt ladet ord, samtidig som det er litt snillere. Et mål skal selvsagt være både oppnåelig og realistisk (forelesningene fra studietiden om at mål skal følge S.M.A.R.T-modellen sitter fremdeles i halsen på meg), men hovedbudskapet er likevel ikke en regle over alt en "ikke skal" og "ikke får" gjøre. I tillegg har jeg i år også satt opp noen mål som er litt mindre selvsentrerte. Ikke fordi jeg skal skryte på meg å være et så fantastisk perfekt medmenneske men fordi jeg det siste året har opplevd at mange i min nærhet har møtt mye motgang.


Noen av mine mål for 2019 (både mer og mindre selvsentrerte) er derfor:

-Stå mer oppreist på jobb, en time før og etter lunsj . Her synder jeg stort og jeg er derfor sikker på at hofteleddsbøyerne er like innskrumpet som to tørkede rosiner.

-Senke kravene til meg selv. Jeg gror for tiden et lite menneske og seedingløp og antall mil på ski er derfor ikke det viktigste. Det er helt greit å trene mindre en uke eller to.

-Inspirere og motivere venner og familie. Det er mange i min umiddelbare nærhet som har møtt mye motgang i 2018. Det handler om alt fra alvorlig sykdom til uholdbare og stressende jobbsituasjoner, både hverdagslige og mer omfattende problemer. Et av mine aller største ønsker for 2019 er derfor å kunne være en inspirasjon og motivator for disse menneskene som står meg nær. I en travel jobbhverdag er det lett å tenke at man ikke rekker til, men inspirasjon eller motivasjon trenger vel ikke alltid å være hverken særlig tidkrevende eller altoppslukende? Det kan handle om en hyggelig sms, en telefonsamtale eller en time på kafé en gang iblant.

-Tenke positive tanker, både for meg selv og de rundt meg.


Grip mulighetene, og gjør 2019 til er bra år!


/Mamma
26 views0 comments

Recent Posts

See All

Let's talk permisjon...

Permisjonsopprøret runger fremdeles i vårt landstrakte land, og dersom du fremdeles ikke har fått dette med deg er det fordi du sannsynligvis ikke har, eller har nærliggende planer om å skaffe, barn.

Tidsklemma, ammeklemma & likestillingsklemma?

Som førstegangsgravid i Norge fylles jeg daglig av takknemlighet. Jeg er takknemlig over landet jeg bor i, og over mulighetene og rettighetene jeg har her. Jeg og babyen i magen får den medisinske opp

© 2023 by Design for Life.

Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon